Руски военен откри огън по свои колеги, уби 8 от тях

Целел се в главите и доубивал ранените с още изстрели

25.10.2019 | 21:03 Редактор:
Руски военен откри огън по свои колеги, уби 8 от тях
Руски военен откри огън по свои колеги, уби 8 от тях

Военнослужещ от ремонтно-техническа база, намираща се в Забайкалския край в Русия, застреля осем свои колеги. Това съобщи руското министерство на отбраната.

"На 25 октомври около 18,20 часа /местно време/ при смяната на караула военнослужещ от ремонтно-техническата база, дислоцирана на територията на Забайкалския край /в Далечния изток/, откри огън срещу своите колеги със служебното си огнестрелно оръжие. На място са загинали осем военнослужещи, други двама са ранени“, се казва в съобщението, цитирано от ТАСС.

За мястото на трагедията е заминала комисия.

"Към мястото на инцидента излетя комисия на Министерството на отбраната на Русия начело със заместник-министъра на отбраната генерал-полковник Андрей Картаполов. Провеждат се следствени действия за установяване на всички обстоятелства около случилото се", добавиха от руското военно министерство.

Стрелецът е задържан. От министерството на отбраната предполагат, че случилото се може да е вследствие на нервен срив поради лични проблеми, пише РИА Новости. Войникът се е целел в главата на всяка от жертвите си и е доубивал ранените с контролни изстрели.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК