Изтребител се разби на авиошоу в Китай

Китай показа самолет-амфибия на авиосъбитието в Сиян.

14.10.2011 | 18:39
Изтребител се разби на авиошоу в Китай

Самолет от военновъздушните сили на Китай се разби по време на авиошоуто в Сиян. Няма жертви при инцидента. Изтребителят, двумоторен FBC-1, Летящ леопард е изпълнявал въздушни фигури като на 200 метра над земята пилотът губи контрол и самолетът полита към земята.
Кадрите на държавната китайска телевизия ССТВ показват, че само един парашут се е отделил от падащия самолет. Летящият леопард е взел участие в международното изложение за авиация в северозападен Китай.
Първият ден от изложението бе посветен на акробатични номера във въздуха. Пет екипажа от САЩ, Швеция, Литва, Унгария и Китай изпълниха виртуозни фигури във въздуха.
В рамките на авиосъбитието Китай за пръв път показа симулация на въздушен бой, в който участваха три екипажа, а спектакълът бе придружен от акустични и визуални специални ефекти.
Изложението показва 26 модела от 15 страни. Десет от новите самолети са произведени в Китай. Като един от най-големите производители на самолети в страната, Aviation Industry Corporation of China представи своя самолет-амфибия, предназначен за спасителни операции.