Нови заплахи за 9/11

В навечерието на десетата годишнина от терористичните атаки на 11 септември Ню Йорк и Вашингтон отново тръпнат под заплаха от нови нападения.

09.09.2011 | 12:27
Нови заплахи за 9/11

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ обяви, че заплахата е по-особена, но не е потвърдена.
Трима души, сред които един американски гражданин, са влезли в страната през август с цел подготовка на атентат, съобщава АВС. 
Associated press се позовава на анонимен източник от американската администрация, който твърди, че президентът е бил информиран за новата опасност.
Източникът на медията е служител на антитерористично звено заявява, че действително има получено предупреждение за терористична атака, което засега остава непотвърдено. Затова нивото на терористична опасност не е било повишено.
Веднага след съобщението за заплаха от тероризъм, кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг направи изявление, в което се опита да успокои обикновените американци. В същото време той не отрече категорично, че е получена информация за опасност.
„С наближаването на десетата годишнина от атентатите на 11 септември, полицията на Ню Йорк, ФБР и всички специални служби са вдигнати под тревога, защото знаем, че терористите биха могли да използват повода за ново нападение - заяви Блумбърг. - Искам да кажа, че непосредствена опасност от атентат няма, но ние живеем в свят, в който трябва да приемаме сериозно такива заплахи,“ подчерта кметът на Ню Йорк.
Полицията в Ню Йорк е разположила допълнителни сили в града и предприема всички мерки за сигурността, увери още Блумбърг.