fallback

Светът коментира оставката на Стив Джобс

Новината за оттеглянето от поста изпълнителен директор на Стив Джобс обиколи светкавично света и предизвика бурни реакции.

25.08.2011 | 11:50

През последните четири години Стив Джобс направи революция при мобилните телефони. Той е смятан за душата и сърцето на компанията, чиято стойност в началото на месеца беше по-висока от тази на самата Америка.

Китай

Джобс има милиони фенове в Китай, които вярват, че компанията ще продължи да се развива на втория най-голям пазар в световен мащаб."Apple е голямо име – коментира Джан Джие от Шанхай.- Дори Джобс да не е вече там, Китай е огромен пазар.  Промените в ръководството нямат значение за нас. Компанията няма да се откаже от китайския пазар, който има още възможности за развитие."

Япония

Реакцията в Токио беше по- умерена. Най-големият плюс за Apple е постоянното предлагане на нови продукти. По този начин, обаче, има вероятност да бъде пропуснато нещо, смята Наото Фухивара.

Австралия

Пред централния магазин на компанията в Сидни фенове се събраха, за да заявят признанието си към иконата в технологичната индустрия.Клив Алкок от Сидни коментира, че предполага, че оттеглянето на изпълнителния директор е планирано отдавна, заради здравословните проблеми, които има от известно време. Приносът му за създаването на Apple е огромен. „Светът на компютрите винаги ще помни направеното от него, като оставката му ще се отрази материално на компанията,“ отбеляза още Алкок.Анализаторите не са притеснени за бъдещето на технологичния гигант. Инвеститорите имаха притеснения как ще подходи Apple към Android, но оттеглянето на Джобс отваря нови възможности за конкуренцията на пазара на мобилни технологии.

fallback
Още от Свят
fallback