Нелегална мрежа от опоненти на Кадафи води тайни преговори

Преговорите се осъществяват чрез Skype и сателитни телефони.

24.06.2011 | 12:05
Нелегална мрежа от опоненти на Кадафи води тайни преговори
Нелегална мрежа от опоненти на Кадафи води тайни преговори

Либийските бунтовници в източната част на страната водят тайни преговори с нелегална мрежа от опоненти на Муамар Кадафи в Триполи, съобщи BBC.
Член на Националния преходен съвет на бунтовниците разкрива, че по този начин се подготвя падането на режима. Преговорите се осъществяват чрез Skype и сателитни телефони.
Целта на бунтовниците е да включат прикриващата се опозиция в Триполи в общата стратегия за отстраняване на полковник Кадафи.
Петима членове от Преходния национален съвет, определящи се като “Петорката на Триполи”, всяка нощ се свързват с мрежа от над 100 души в Триполи от укритието си в Бенгази.
Сигурни са, че са преодолели опитите на режима да проследи техните разговори. Доказателство за това е фактът, че досега никой от тях не е арестуван.
Среднощните разговори продължават около час. Мрежата покрива всички обществени прослойки. Разменя се ценна информация за това какво точно мислят хората по улиците и какво се говори в джамиите. Опозиционерите са твърдо убедени, че режимът на Кадафи ще падне, рано или късно.