Германия с 83 млн. души население: Българите в топ 5 на мигрантите

Над 200 000 души идват от Източна Европа, най-голям е броят на румънците

17.07.2019 | 11:07 Редактор: Юлия Христова
Германия с 83 млн. души население: Българите в топ 5 на мигрантите

Населението на Германия достигна рекордните 83 млн. души през миналата година, съобщава Bloomberg TV Bulgaria, позовавайки се на световни агенции. Това се дължи основно на имиграцията в страната от Африка, Близкия Изток и Източна Европа.

Общият брой на новодошлите чужденци е достигнал 400 000 души. Около 202 000 човека от тях идват от Източна Европа, като най-голям е броят на румънците (68 000 души), следвани от хърватите (29 000 души), българите (27 000 души) и поляците (20 000 души).

Рекордно високата заетост и намаляващата безработица водят до затягане на пазара на труда в най-голямата икономика в Европа, като работодателите се борят с осигуряването на повече от един милион работни места и трудности, свързани с работата, които ограничават общия икономически растеж.

Застаряващото население и ниската раждаемост означават, че работната сила в Германия ще се свива през идните години, така че имигрантите са особено ценни за компаниите.

Сред най-сериозните мигрантски потоци на годишна база попадат още сирийци и африканци.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
DonaldZef
преди 2 години
Заказать поведенческие факторы для выводв в топ. Уникальные технологии по продвижению сайтов с выводом в топ поисковиков https://***/3B1VFSV Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
DonaldZef
преди 2 години
Лучшие поведенческие факторы собственной разработки для вывода сайтов в топ. Большой опыт работы по созданию и продвижению сайтов https://***/3B1VFSV Сигнализирай за неуместен коментар