НАТО отново бомбардира Триполи

От Алианса заявиха, че цел на бомбардировките са обекти от военната инфраструктура, а не отделни хора.

12.05.2011 | 08:40
НАТО отново бомбардира Триполи
НАТО отново бомбардира Триполи

Целта на въздушните удари в либийската столица рано сутринта на 12 май е била резиденцията на Кадафи, съобщава CNN, позовавайки се на информация на либийската телевизия. Преди това кореспондентите на чуждестранните медии в Триполи съобщаваха само за четири бомбардировки, без да уточняват обектите.
Резиденцията на Кадафи във военната база Баб ал-Азизия неведнъж бе бомбардирана по време на военните действия на международната коалиция след 19 март.
Либийските власти определиха ударите за опит да се отстрани лидера на Джамахирията, но командването на НАТО заяви, че цел на бомбардировките са обекти от военната инфраструктура, а не отделни хора.
Бунтовниците спечелиха важна победа в сряда като установиха контрол над летището в Мисрата.
Председателят на Националния временен съвет Мустафа Абдел Джалил има среща на 12 май в Лондон с британския министър-председател Дейвид Камерън и министъра на външните работи Уилям Хейг. Тема на разговорите ще бъдат доставката на материали и допълнителна подкрепа за бунтовниците, както и отварянето на постоянно представителство на Националния временен съвет в Лондон. Великобритания признава Съвета за легитимен орган, представляващ либийския народ.