„Мюсюлманските братя” призоваха към протести в Сирия

Правозащитната организация Human rights watch поиска Съветът за човешки права на ООН да осъди репресиите над мирни демонстрации.

29.04.2011 | 10:29
„Мюсюлманските братя” призоваха към протести в Сирия

Забраненото в Сирия движение на „Мюсюлмански братя” призова населението да излезе по улиците на протест срещу режима на президента Асад. За първи път движението, чието ръководство живее в изгнание, отправя директен призив след началото на протестите в Сирия преди 6 седмици.
Президентът Башар aл-Асад е изправен пред безпрецедентни протести за пръв път от идването си на власт преди 11 г. Той е изправени и пред зараждащо се дисидентство в своята партия БААС и пред признаци на недоволство в армията.
През уикенда за кратко време е бил задържан американски дипломат, съобщава АФП като цитира източник на Държавния департамент.
Правозащитната организация Human rights watch  поиска Съветът за  човешки права на ООН да осъди репресиите над мирни демонстрации. Извънредната сесия на Съвета се свиква в петък по молба на Съединените щати. В началото на март Сирия официално обяви кандидатурата си за негов член.