Boeing плаща $100 млн. на близките на загиналите в катастрофи със 737 Max

Сумата ще бъде отпусната на местните неправителствени организации

04.07.2019 | 16:51 Редактор: Ралица Братанова
Boeing плаща $100 млн. на близките на загиналите в катастрофи със 737 Max

Американският производител на самолети Boeing ще изплати 100 млн. долара в помощ на близките на загиналите в двете катастрофи с модела му 737 Max през последната година, съобщават от CNN, цитирани от Bloomberg

Компанията заяви, че сумата ще бъде отпусната на местните неправителствени организации и обществени групи, които ще разпределят средствата сред роднините на 346-те загинали. Парите ще бъдат използвани, за да подпомогнат образованието на децата на жертвите при двата инцидента, както и за други "затруднения“ на засегнатите семейства, посочват в изявление от компанията.

Новината не беше добре приета от близките на жертвите, които водят дело срещу компанията, посочи Боб Клифърд - адвокатът, който представлява десетки семейства, засегнати от катастрофата с Boeing 737 Max в Етиопия през март 2019 г.

"Този вид оферти толкова рано в процеса на съдебно дело са безпрецедентни. Тъй като все още има какво да се научи около случилото се, предложението изглежда неискрено”, каза Клифърд.

Говорител на Boeing заяви, че хората, които приемат парични средства от компанията, няма да бъдат задължавани да се откажат от исковете си срещу нея. Той отказа коментар относно продължаващите съдебни дела срещу Boeing.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК