Boeing с нов проблем - неизправни части в крилата

Още 133 Ngs трябва да бъдат проверени

03.06.2019 | 18:15 Редактор: Василена Василева
Boeing с нов проблем - неизправни части в крилата

След като подмяната на софтуера на приземените Boeing 737 MAX 8 започна, от компанията откриха нов проблем.

Според нея, някои от моделите 737, включително и MAX 8 може да имат неизправни части в крилата си, пише Dnes.bg

Докато се опитва да върне най-популярния си и най-важен самолет във въздуха, Boeing се свързали с авиокомпаниите, които използват машината им. Компанията ги помолила да проверят сглобките на планката на самолетите Max и NG. Серията 737 NG включва моделите 737-600, -700, -800 и -900.

Някои от аеродинамичните крилца, които се намират в началото на крилото, са били произведени некачествено от подизпълнителите и трябва да бъдат подменени. Лошото е, че Boeing не могат да открият серийните номера на самолетите, които са с дефектните крилца. Те съветват авиокомпаниите да ги подменят, преди да използват отново самолетите. Частите не просто могат да се повредят перманентно, но и да се счупят по време на полет, а това може да доведе до сериозни проблеми с машината.

От Boeing откриват проблема в петък, след среща с един от доставчиците на части. Те забелязват, че някои от тях не са обработени топлинно, което може да представлява проблем за сигурността.

148 е броят на дефектните части, а според Boeing, поне 20 самолета от серията MAX и 21 от NG са засегнати. Още 133 Ngs трябва да бъдат проверени.

По думите на Boeing и FAA, до сега няма инциденти свързани с дефектните части, а проблемът ще се оправи за няколко дни.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК