Джо Байдън отново бе обвинен в сексуален тормоз

Втора жена скочи на дясната ръка на Барак Обама

02.04.2019 | 21:58 Редактор: Бойко Димитров
Джо Байдън отново бе обвинен в сексуален тормоз

Вицепрезидентът на Барак Обама и потенциален кандидат за поста на Доналд Тръмп Джо Байдън отново бе обвинен в неуместни докосвания на жени от своя щаб. Той е считан за един от основните конкуренти за президентското кресло в Белия дом. В края на миналата седмица Байдън бе обвинен в сексуален тормоз от една от своите служителки.  След появата на подобни твърдения, днес втора жена заговори срещу демократа.

Ейми Лапос е бивш сътрудник на конгресмена от Демократическата партия. Тя разказа случка отпреди 10 години, когато на предизборно мероприятие за събиране на финансиране в Кънектикът Джо Байдън влязъл в кухнята, за да благодари на екипа си и я хванал зад врата и придърпал към себе си. Лапос не приема това и го определи, като „неканени изрази на привързаност и превръщането на жената в предмет“. Тя дори призова Байдън да не се кандидатира за президент.

Историята й идва дни след публикувана статия от бивш кандидат на демократите за изборна длъжност в Невада. Люси Флорес пише, че по време на кампанията през 2014-а година Джо Байдън я е целунал по косата. По-късно тя уточни - не обвинява вицепрезидента в сексуално посегателство, а в навлизане в личното й пространство. 

Седемдесет и шест годишният Байдън отговори с писмено становище, в което обяви, че никога не е посягал сексуално на свои служители.

"Вярвам, че нито веднъж, никога не съм се държал непристойно. Но стигнахме до момент, в който жените усещат, че могат и трябва да споделят преживяванията си, а мъжете трябва да обърнат внимание на това. И аз ще го направя", написа Байдън.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК