fallback

Борисов и Тереза Мей коментирали Brexit по телефона

Двамата премиери се обединили около недопускането на политическа нестабилност

08.03.2019 | 21:27 Автор: Тодор Петров

Министър-председателят Бойко Борисов е провел телефонен разговор с британския премиер Тереза Мей относно напредъка по Brexit. Той е бил по нейно искане, информират от Министерския съвет. 

Борисов е подчертал важността на предстоящото гласуване на 12 март в британския парламент и решимостта на нейното правителство да договори излизането на Великобритания от ЕС със сделка, включително и за постигане на съгласие за границата с Република Ирландия. 

Двамата премиери са се обединили около необходимостта да не бъде допусната политическа нестабилност с негативно отражение върху всички в ЕС. Тереза Мей е изразила благодарност за доброто сътрудничество между българските и британските експерти по договарянето на бъдещите правила и процедури след излизането на Великобритания от ЕС, в области като вътрешните работи, здравеопазването и социалното осигуряване. 

Премиерът Борисов е подчертал подкрепата си за осигуряването на плавно и регулирано напускане на Великобритания при запазване на доброто сътрудничество с ЕС и на двустранна основа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback