fallback

Сър Греъм Уотсън: Камерън пое голям риск с референдума за напускане на ЕС

Изборът на Садик Хан за кмет на Лондон показа, че нямаме проблем с имигрантите, каза за Bulgaria ON AIR лидерът на европейските либерали

13.05.2016 | 09:52 Автор: Тодор Петров

Дейвид Камерън пое голям риск с референдума за излизане на Великобритания от ЕС. Нямаше натиск на великобританците за това допитване, но има силни настроения в тази насока в партията на консерваторите на Камерън. Ако напуснем, това няма да е добре за ЕС и за Великобритания. Ако Дейвид Камерън загуби референдума, то той повече няма да бъде премиер.

Това заяви в интервю за Bulgaria ON AIR лидерът на европейските либерали сър Греъм Уотсън. Той сравни ситуацията при консерваторите на Камерън с тази в ГЕРБ и коментира, че вълната на национализма залива все повече държави, в това число и Обединеното кралство.

"Около 43% са "за" напускане на ЕС, също толкова искат да останем в общността. Изборът е непредсказуем, но е трудно да убедиш хората в предимствата на това да останем в ЕС", обясни Греъм Уотсън.

Той коментира и изборът на Садик Хан за кмет на Лондон.

"Това е прецендт в  историята на Лондон. В последните години столицата ни се превърна в мултикултурен град, който няма проблем с мигратнските общоности. Садик Хан бе член на парламента и вършеше чудесна работа като депутат. Вярвам, че той ще реши проблемите на града, особено с остарелия градски транспорт и летище "Хийтроу", което се нуждае от нова писта. Остава и предизвикателството с високите цени на жилищата в Лондон", коментира лидерът на европейските либерали.

Сър Греъм Уотсън не споделя мнението, че има антиимигрантски настроения в Англия. Според него Лондон е перфектен в това отношение, но има малка група от хора, които са зле настроение срещу различните общности. 

"Камерън има опасения от броя на мигрантите, които идват на Острова. Приветстваме новодошлите, които идват от България, Румъния и другите държави. Нямаме проблем, когато работните места се заемат от чужди граждани", добави Уотсън.

Цялото интервю вижте във видеото:

 

fallback
Още от Свят
fallback