fallback

Американски ужас: Освободиха 11 деца, държани в клетка под земята

Те били на възраст между 1 и 15 години, държани гладни и пазени от двама тежко въоръжени мъже

06.08.2018 | 13:31 Автор: Иван Берберов

Американската полиция освободи 11 деца, държани против волята им, в американския щат Ню Мексико. Изтощените от глад деца са били държани в къща в пустинята. 

Те са на възраст между 1 и 15 години и били охранявани от двама тежко въоръжени мъже, които са арестувани.

Акцията беше предприета в рамките на разследване за отвличането на 3-годишно дете в Джорджия. Когато нахлули в добре укрепеното, но мизерно убежище, издигнато незаконно в частен имот край селцето Амалия, Ню Мексико, полицаите се натъкнали на ужасяваща гледка. 

Във вкопана в земята каравана, покрита с найлон – без ток, без течаща вода и без канализация, били открити 11 деца – мръсни, гладни, без обувки и облечени в дрипи. 

С тях имало три жени, за които се предполага, че са техни майки. Групата била охранявана от двама тежко въоръжени мъже, които са задържани. 

Полицията ги идентифицира като 39-годишния Сирадж Уахадж от Джонсбъро в щата Джорджия и Лукас Мортен. Уахадж е издирван от полицията и ФБР по обвинение в отвличане на детето си, което не е намерено при операцията.

Грижите за децата, които приличали на бежанци от Третия свят, са поети от Социалните служби на щата Ню Мексико. Срещу Лукас Мортен е повдигнато обвинение в укривателство на беглец от закона, а Сирадж Уахадж е арестуван като заподозрян в отвличане. 

Предполагаемите майки на децата предстои да бъдат разпитани, за да се установи дали са били държани против волята си или са участвали в престъпната схема.

fallback
Още от Свят
fallback