Бруно Марс с "Грами" за Песен на годината

Американският изпълнител спечели още пет отличия

29.01.2018 | 11:52 Редактор: Ивайло Николов
Бруно Марс с

Тази година Ню Йорк е домакин на юбилейната 60-та церемония по връчването на музикалните награди "Грами". Един от първите отличени беше Бруно Марс, който получи грамофонче в категорията "Песен на годината" за "That's What I Like".

Американският изпълнител спечели още пет отличия, като по този начин задмина резултата на хип-хоп изпълнителя Кендрик Ламар, който си тръгна с пет награди, включително за най-добър рап албум. Британският поп певец Ед Шийран получи две награди "Грами" за най добър албум с поп вокал и за най-добро изпълнение на поп соло за "Shape of You".

Церемонията по връчването на престижните музикални награди премина под знака на протестите срещу сексуалното насилие, завладели Холивуд през последните месеци. Този път, като израз на солидарност звездите използваха бели рози при появата си на червения килим.

Една от изненадите пък беше появата на Хилари Клинтън в специален видео-скеч. В него, наред със знаменитости от музикалната индустрия като Шер и Снуп Дог, бившият кандидат-президент чете откъс от наскоро публикуваната скандална книга за Доналд Тръмп.