fallback

ВВС спетява 15 млн. паунда от готварски сайт

Сайтът за пътуване BBC Travel също спира своето съществуване

18.05.2016 | 10:14

Мнозина сайтове на ВВС ще бъдат закрити, с цел спестяване на средства. Сред спрените са  сайтовете за готварски рецепти (BBC Food) и за младежка аудитория (Newsbeat).

BBC - News Magazine е онлайн списанието на медията, но и то ще бъде закрито. От ръководството обаче твърдят, че "дългите четива" ще продължат да присъстват в платформата им. Сайтът за пътуване BBC Travel също спира своето съществуване. Платформите за местни новини от над 40 области по света също ще бъдат заличени.

 

Въпреки закриването на кулинарните сайтове, всички рецепти ще бъдат запазени и архивирани, но онлайн ползвателите трудно биха стигнали до тях.  А рецептите от бъдещите предавания на BBC ще са достъпни в интернет за 30 дни. Така BBC се надява да спести 15 млн. паунда.

Новината за спирането  на кулинарния сайт предизвика сериозно  недоволството на обществото.  Няколко часа след обявяването на мерките за съкращения, се появи онлайн петиция, подписана от над 100 000 недоволни души, които настояват общественият оператор да преосмисли решението си.

fallback
Още от Свят
fallback