Прогнозата за 12.02-13.02

20.07.2012 | 16:43 Редактор: Йоана Недева
Прогнозата за 12.02-13.02
Прогнозата за 12.02-13.02

Европа

В Европа циклон над Адриатическо море се премества на изток и ще е причина за интензивни дъждове над Западните Балкани. От него ще превалява още и в Унгария, Австрия и Южна Италия. Друга валежна зона ще носи дъждове над Англия и Португалия и слаби снеговалежи в Шотландия, Норвегия и Швеция. Сняг ще превалява още и над Полша, Прибалтика и Русия. По-съществени намаления на облачността ще има над централноевропейските страни. В северните райони се затопля и няма да има европейска столица с отрицателна максимална температура. Дневните ще варират от 1 градус в Осло до 18 в Атина, което и е най-топлото място на континента.

Балкани

На Балканите времето в четвъртък ще бъде предимно дъждовно. Най-интензивни превалявания от  дъжд се очакват в северните и севроизточни райони. Слънце ще се показва за кратко в централните части и крайно западни части. Температурите ще варират от 2 градуса в Румъния до 17-18 в Гърция…

България

В четвъртък с усилване на вятъра от северозапад ще прониква по-хладен въздух и температурите ще се понижават. Ще превалява дъжд, в планините дъжд и сняг. Температурите в някои градове ще са следните:  София 11 градуса, Благоевград 15, Пловдив 17, Сливен и Бургас 14 градуса, Варна 13 градуса, Русе 10 и Румъния 13.  Към края на деня от запад облаците ще изчезват. В петък до обед ще е слънчево и тихо, а след през втората половина на денч ще има временни заоблачавания с ново усилване на вятъра от запад-северозапад, почти без валежи. През уикедна облачността бързо ще намалее до слънчево време с повишаващи се дневни температури.
Над планините денят ще започне с разкъсана облачност. Превалявания от дъжд са възможни по-ниските места, а по най-високите части от сняг. Вятърът ще бъде умерен по билата и върховете - силен от юг. На височина 2500 м максималните температури ще са около 0 градуса, а на 1500 – около плюс 8.