България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Защо жителите на "Младост" вече не подкрепят Десислава Иванчева?

Зам.-кметът Никола Вапцаров подаде оставка и излезе с отворено писмо, с което иска оставката на районния кмет

14.06.2017 | 08:24 Редактор: Жанета Нейкова
Защо жителите на

Хвърлена оставка в районната администрация "Младост" постави въпроса ще оцелее ли местният кмет Десислава Иванчева. След като беше избрана с мнозинство от живущите в квартала освен зам.-кметът Никола Вапцаров и граждани се обявиха срещу Иванчева.

Репортер на Bulgaria ON AIR бе на образувалия се мини антипротест в защита на Десислава Иванчева и хора, които са срещу нея и искат тя вече да не бъде част от общината.

Зам.-кметът на "Младост" Никола Вапцаров, който подаде оставка, излезе с отворено писмо, в което открито напада районния кмет. Пред камерата на телевизията той изброи своите мотиви, с които заявява, че иска оставката на Иванчева.

"Терорът, който се налага върху хората от общината и начинът на работа не е приемлив. Управлява се със страх, уволняват се хора без причина, тършува се в кабинетите им, сменят се ключалки. И не само, пропускат се срокове за обжалване на строителни обекти, пренебрегват се важни моменти, които биха подобрили живота в квартала", твърди Вапцаров.

Самата Десислава Иванчева също присъства сред антипротестиращите и отговори на думите на зам.-кметът: "В община "Младост" се правят доста неща, работим с частни фирми, имаме 10 договорени площадки, 5 асансьора, ремонтират се училища", изброи районният кмет и допълни, че не знае как Никола Вапцаров е "в течение с  нещата, тъй като е бил 2-3 месеца в болнични".