fallback

Задържаха 19-годишния мъж, заподозрян за убийството в Кюстендил

Снощи той се е предал в Областната дирекция на МВР

18.02.2019 | 12:45 Автор: Василена Василева

Задържан е 19-годишният Алекс Иванов, заподозрян за убийството след запой и последвало меле в центъра на Кюстендил. Снощи около 23:30 ч. той се е предал в Областната дирекция в града, съобщи репортерът на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.

Младежът е с криминално минало и живее в ромската махала в града. 35-годишен мъж почина след пробождане с нож, а други петима пострадаха. Четирима от тях са в болници, двама са в тежко състояние.

При мелето са нанасяни удари с твърд предмет и нож. Сбили са се две групи мъже пред заведение. Предполага се, че убитият се е опитал да разтърве двете буйстващи групи. 

Вчера в Кюстендил се проведе и протест, на който хората настояха за повече сигурност. Те са категорични, че се страхуват от ромите в района и са категорични, че институциите трябва да вземат мерки.

"В противен случай и този инцидент ще бъде потулен. Докато не се случи отново някъде другаде. Не е нормално хората да не смеят да се разхождат свободно по улиците", споделят местни жители.

От профила на 19-годишния Алекс става ясно, че той има афинитет към бойните спортове. Малко след 22 ч. той е публикувал във Facebook "Не съм убиец".

През вчерашния ден са били задържани общо 12 души. Десетки адреси са били проверени във връзка с издирването на предполагаемия извършител. Също така са събрани записи от множество камери и са разпитани над 20 лица, част от които пред съдия, съобщиха от МВР.

Работата по случая продължава.

Вижте още във видеото!

Харесайте ни във Facebook ТУК.

fallback
Още от България сутрин
fallback