България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Признание: В Дупница издигат паметник в чест на Невена Коканова

За изграждането му са необходими между 30 и 50 хил. лева

12.02.2019 | 10:00 Редактор: Тодор Петров
Признание: В Дупница издигат паметник в чест на Невена Коканова

В Дупница планират изграждането на паметник в цял ръст на красивото лице на българския театър и кино Невена Коканова. Инициатор на идеята е музикантът и художник Николай Табаков, който гостува в "България сутрин", за да разкрие повече подробности около проекта.

"На 12 години се навършиха 80 години от рождението на Невена Коканова. В Дупница скромно се отбеляза тази годишнина", посочи Табаков.

По думите му е градска легенда, че актрисата не е харесвала Дупница и е криела, че е от града. Може би Дупница не е направила достатъчно за нея, допусна гостът в студиото на Bulgaria ON AIR. Табаков отбеляза, че хората в града приемат идеята за паметник много добре. 

"Един паметник в нейна чест би провокирал дебат - кой каквото има да каже. Да гледаме нещата позитивно и с благодарност", призова музикантът и художник.

Предстои учредяването на сдружение, което да управлява парите от дарения за паметника. Необходими са между 30 и 50 хил. лева, в зависимост от финалния вариант на монумента. Местната власт също ще участва в израждането на паметника. Повечето дупничани искат бронзовата статуя да бъде поставена в градската градина.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК