fallback

Добромир Банев представя новата си книга "Любов до синьо"

Премиерата ще бъде на 13 февруари в навечерието на Свети Валентин

30.01.2019 | 10:45 Автор: Ралица Братанова

Навръх своя 50-годишен юбилей писателят Добромир Банев представя новата си книга "Любов до синьо". Без съвети за това как да обичаме и с много надежда и увереност, че хубавото предстои.

Премиерата ще бъде на 13 февруари в навечерието на празника Свети Валентин.

"Любовта е навсякъде, стига да имаме очи да я видим. Тя движи света. Вдъхновяват ме хората в трамвая, на улицата, наблюдавайки ги в баровете. Хората са много интересни, когато се обичат", сподели в "България сутрин" писателят.

Добромир Банев обясни, че поезията винаги е била по-голямо предизвикателство за него, защото в малко думи трябва да предадеш по-голямо съдържание.

По думите му пред Bulgaria ON AIR "Любов до синьо" съдържа лирика, но стихотворенията са свързани помежду си по някакъв начин и в тях върви драматургична сюжетна линия. Той сподели, че досега не е издавал такава книга.

"Любовта е фон, на който се развиват нашите чувства, които изпитваме един към друг. Заложени са отношенията на хората, свързани със злобата, лицемерието, егоцентризма, неща, ненавиждам", обясни относно съдържанитето на книгата Добромир Банев.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback