fallback

Отчетът на президента в очите на ГЕРБ и БСП: Има ли правителство в сянка?

Темата коментират народните представители Маноил Манов и Александър Симов пред Bulgaria ON AIR

30.01.2019 | 09:40 Автор: Иван Берберов

Очаква се президентът Румен Радев да обяви и с указ да назначи членовете на сформирания от него "Съвет за стратегическо развитие на България". Някои анализатори определиха тази идея на държавния глава като опит за съставяне на правителство в сянка. Отзивите за първия отчет на Румен Радев наистина не стихват. 

"Това, което чухме, няма общо с отчет. Аз видях един кибик – само стои, ругае и нищо не може да измисли. Сегашният президент на България си позволи за първи път в историята да направи партия в Президентството с указ. Президентът не може да си определи дрехите дори. Изграждането на този съвет с указ е проблем. Така се създава ядро на правителство вътре в Президентството, което е проблем за Конституцията", подчерта депутатът от ГЕРБ Маноил Манев в "България сутрин". 

Неговият колега от БСП Александър Симов поясни, че от президента хората не очакват да припомня стари събития. 

"Идеята е да свърши работата си по Конституция. ГЕРБ 5 години живяха с идеята президентът да е плюшено меченце, което да изкарват по празници – визирам Росен Плевнелиев. Не! Той трябва да си върши работата. Не приемам идеята, че това е партия или правителство в сянка. Нормално е да има президентска институция, която да изгражда визията на президента за България. Румен Радев е на достатъчно висок пост, за да не се забърква с партии", категоричен бе социалистът пред Bulgaria ON AIR. 

Харесайте Facebook страницата ни ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback