България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Мързеливата майка": Новата книга на Анна Бикова

Възпитанието на детето е вързано с израстването на родителя като личност, изтъкна Кремена Димитрова

29.01.2019 | 10:10 Редактор: Иван Берберов

Коя е правилната форма за възпитание на децата? Дали едното поколение възпитава другото или възпитанието е общонародно дело? В наше време все по-често се прокрадва идеята, че човек възпитава сам себе си. Възможно ли е да ограничим нашите свръх очаквания като родители в някакви здравословни рамки? Отговор на това дава популярният руски психолог и педагог Анна Бикова в книгата си "Мързеливата майка". 

"Всяка майка трябва да полага усилия детето да расте здраво и учещо. Заглавието е подвеждащо – няма такова нещо като мързелива майка. Книгата съдържа полезни съвети и уроци как да учим детето си, без то да знае, че учи. Дори е подходящо за нови бащи. Книгата е написана като художествена. Авторката е страхотен педагог", сподели комуникационният директор на издателството, което разпространява книгата на нашия пазар, Кремена Димитрова. 

В студиото на "България сутрин" тя поясни, че книгата не дава правила, които да се следват безпрекословно. 

"Развитието на детето е вързано и с личностното развитие на родителя. Говоря с детето си, все едно ми е абсолютно равностойна. Не принизявайте речта си. Говорете все едно с възрастен. Децата имат интуиция", подчерта още гостът пред Bulgaria ON AIR. 

Харесайте Facebook страницата ни за повече новини ТУК