fallback

Млади актьори играят благотворително в помощ на болно момче

Набират средства за лечението на Ивайло Карабанчев, който страда от мускулна дистрофия

25.01.2019 | 10:17 Автор: Тодор Петров

Актьори от НАТФИЗ решиха да използват своя талант на сцената, за да помогнат на младо момче в тежката му битка с мускулната дистрофия. Те набират средства за лечението му чрез своя дипломен спектакъл. 

Актрисите Анета Иванова и Василена Кънева, които са последна година студентки в НАТФИЗ, гостуваха в "България сутрин", за да споделят повече за благотворителната инициатива.

Ивайло Карабанчев е момчето, на което младите актьори подават ръка. Той е и братовчед на тяхна колежка от НАТФИЗ. 

"Декември беше организирано събитие, с което братовчедка му искаше да му помогне. Но това събитие съвпадаше с напе представление и нямаше как да вземем участие. Затова решихме да поставим кутия и зрителите да могат да подпомогнат по този начин. След това решихме да му посветим благотворително представление", разказа Анета Иванова.

В момента Ивайло е на рехабилитация в Китай, а момичетата се надяват да се срещнат с него, тъй като все още не са успели да го направят.

Младите актьори са поканени на фестивали в Москва и Париж, но нямат средства, за да отидат и да представят таланта си. Василена Кънева уточни, че фестивалът в Париж е интернационален и дори не е студентски. 

"23-ма сме, но с екипа ставаме повече. Явно това също има значение. Ще се опитаме да намерим средства и за това. Тези фестивали все още са под въпрос", каза от своя страна Анета.

"Влагаме много енергия - много пеем, много танцуваме. Като теми представленията са изключително сериозни, като изразни средства са младежки", добави Василена пред Bulgaria ON AIR. 

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback