България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ще се разпадне ли новосформираната "Воля - българските родолюбци"?

Марешки допусна пред Bulgaria ON AIR, че може някои формации да се оттеглят, но той ще е водачът

25.01.2019 | 09:24 Редактор: Ралица Братанова
Ще се разпадне ли новосформираната

Партия "Воля" подписа коалиционно споразумение със Земеделския съюз "Александър Стамболийски", с Народна партия "Свобода и достойнство" и Обединена социалдемокрация.

Коалицията носи името "Воля - българските родолюбци" и поема към европейските избори. Лидерът на партията Веселин Марешки ще оглави листата на кандидат-евродепутатите.

Ден след като коалицията беше създадена, в интернет пространството се появиха слухове, че коалицията вече е започнала да се разпада. 

Пред Bulgaria ON AIR лидерът на "Воля" Веселин Марешки отрече да има нещо такова.

"Изборите са на 26 май. Ще видим какъв е резултатът. Аз мисля, че ние продължаваме заедно с формацията, дори и тя да си смени името или част от хората да излязат от там", обясни в студиото на "България сутрин" депутатът.

По неговите думи "Воля - българските родолюбци" е родолюбива коалиция, в която българският национален интерес е преди интереса на всяка една чужда държава. 

Пред Bulgaria ON AIR Марешки обясни, че "Воля" винаги е била част от европейското семейство "Движение Европа на нациите и свободите".

Той посочи и какви ще са приоритетите на коалицията, ако неин представител отиде в Брюксел като евродепутат.

"Приоритетът ще бъде искреността, честността. Ние ще бъдем там против Истанбулската конвенция, против плана "Макрон", против миграцията", заяви той.

Според него е много вероятно в Европейския парламент да има четири формации и "Воля - българските родолюбци" ще бъде част от тях.


Гледайте видеото с целия разговор!

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК