България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Великобритания е изправена пред нова криза. Какво ще се случи с Brexit?

Депутатите отхвърлиха споразумението за сделката и имат 3 дни да посочат друг вариант

16.01.2019 | 09:02 Редактор: Ралица Братанова
Великобритания е изправена пред нова криза. Какво ще се случи с Brexit?

Британският парламент отхвърли категорично споразумението за Brexit. 432-ма депутати гласуваха срещу сделката с Брюксел, а само 202-ма го подкрепиха. Първите думи на британския премиер бяха, че сега парламентът трябва да покаже дали продължава да подкрепя нейното правителство и поиска вот на доверие.

Сигурен ли е хаосът в отношенията между Великобритания и ЕС и какви са възможните сценарии коментират журналистите Соня Колтуклиева и Николай Барулов в студиото на "България сутрин".

"Проблемът е, че няма конкретен отговор и конкретно решение на казуса, който да доведе до нормален за всички край. Този вот, който се проведе, означава, че нито хората, които са гласували за излизане, нито тези, гласували за оставане, биват доволни от този резултат. Никой не иска такава сделка", категоричен беше Николай Барулов.

Според Соня Колтуклиева медиите имат голяма вина за пропагандата, която е върнала имперските настроения във Великобритания.

"Великобритания и цяла Европа, заради отсъствие на лидерство, заради отсъствие на политици, които имат идеология и платформа, разсипват държавите си и Европа", коментира журналистката пред Bulgaria ON AIR.

Барулов обясни, че 29 март е гласуван като крайна дата по закон. По думите му със снощния вот правителството разполага с три дни да даде друг вариант. Според него, ако се стигне до вот на недоверие, Тереза Мей ще остане.

"Ако Великобритания излезе без сделка, това ще бъде тотална катастрофа за тази държава", категоричен беше журналистът.

Гледайте видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Peter Lane
преди 5 години
Другарката журналистка спокойно може да се уреди в РИА Новости или подобна пропагандистка медиа. Разнасяне на лъжи и украсени по свой вкус новини не и прави чест. Като гражданин на кралството и жител в Лондон, работейки често с консервативната партия и с Руски олигарси и техните семейства мога да потвърдя, че повечето твърдения споделени от нея са непотвърдена измислица с пропагандистки характер. Fake news! Сигнализирай за неуместен коментар