България сутрин

Всеки делник от 6:30
още

Бум на кражбите на автомобили в София и страната, разказва потърпевш

Известност в социалните мрежи добива историята на Симон Гюров, чийто автомобил бива откраднат на 14 януари

16.01.2019 | 08:28 Редактор: Велислав Филипов
Бум на кражбите на автомобили в София и страната, разказва потърпевш

Бум на кражбите на автомобили в столицата и страната. На прицел са автомобили, произведени след 2005 година. Най-често кражбите се извършват в периферните райони на големите градове.

В столичния квартал "Надежда" наскоро имаше нова кражба на автомобил. В понеделник рано сутринта изчезва новозакупената кола на Симон Гюров, който потърси помощ в социалната мрежа.

"Колата е закупена на 5 януари тази година и съм я карал точно няколко дена. Държах я на паркинг първоначално и един ден реших, че не е нужно да я държа на платен паркинг. Колата не е много скъпа, струва 10 000 лв. От няколко години се лишаваме с жена ми, за да си вземем този автомобил. Оказва се, че частите са много скъпи", обясни потърпевшият.

Гюров разясни, че сутринта на 14 януари е станал и видял, че колата липсва. Веднага е помолил хората от съседния блок да провери камерите за видеонаблюдение. 

"Видях на камерите, че друга кола ескортира моята. Това са случва в 3 часа и 7 минути нощес. Колата е "Ауди". Не можах да му се нарадвам на автомобила. В МВР ми казаха, че този автомобил често бива краден, защото се продава лесно на части", допълни Симон Гюров пред камерата на Bulgaria ON AIR

В момента той чака да завърши досъдебното производство и до 2-3 месеца прокуратурата да има становище за откраднатия автомобил. 
"След това има десетки документи и чак тогава ще ми бъде възстановена сумата. Няколко месеца ще отнеме всичко", завърши собственикът на откраднатия автомобил.