fallback

"Променяне" - моноспектакъл на Йоана Буковска за душата на актьора

Предпремиерата на представлението е на 9 и 10 януари в Нов театър - НДК

08.01.2019 | 10:35 Автор: Тодор Петров

"Променяне" е първият моноспектакъл на актрисата Йоана Буковска. Представлението излиза точно 18 години след премиерата на емблематичната постановка на театър 199 - "Есенна соната", в която Буковска дебютира като професионална актриса. 

Моноспектакълът е част от програмата на Пловдив, който тази година е Европейска столица на културата. Предпремиерното представление ще бъде в Нов театър - НДК на 9 и 10 януари от 19:30 часа. Самата премиера на "Променяне" ще се състои в Пловдив на 11 или 12 март.

Пред Bulgaria ON AIR Буковска призна, че винаги е високо стъпало за актьора да застане пред публиката сам на сцената. 

"Малцина се осмеляват да се качат на него. Това е предизвикателство към собствената ти природа. Срещата с публиката винаги сама по себе си е предизвикателство - дали са 10 души на сцената или си сам, не е по-различно", коментира актрисата в "България сутрин".

Буковска прави експеримент в моноспектакъла, тъй като част от случващото се на сцената ще зависи от мобилните телефони на хората в публиката.

"Много малко хора познават човека актьор. Зрителите да дойдат и да видят този човек, когото винаги искат да разпознаят. Опитахме се да направим спектакъл за душата на актьора", каза още тя.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback