България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Поетесата Оля Обрейкова дебютира с книгата ''3 промила щастие''

Отразява вътрешния ми свят, с нея искам да стигна до хората, сподели тя

26.12.2018 | 10:50 Редактор: Тодор Петров
Поетесата Оля Обрейкова дебютира с книгата ''3 промила щастие''

Поетесата Оля Обрейкова прави своя литературен дебют с ''3 промила щастие''. Стилната стихосбира прави дисекция на женската душа.

"Това е книга, която се роди влесдствие на много години писане на поезия и мислене. В началото на тази година реших, че трябва да излезе книжно тяло. Тя отразява вътрешния ми свят и с нея искам да стигна до хората, които биха почувствали тези емоции в стихотворна форма", сподели поетесата в "България сутрин".

Оля Обрейкова призна пред Bulgaria ON AIR, че се вдъхновява от отрицателните емоции - моментите на тъга, болка и меланхолия. А идеята на илюстрициите в книгата е да допълват емоциите във визуална форма.

По думите на Оля книгата е екстракт от многото нейни текстове. Известният писател и драматург Елин Рахнев ѝ е помогнал да отсее най-доброто от своето творчество. Името на книгата пък идва от строфа на стихотворение на Оля.

Поетесата е активна в социалните мрежи, а в момента стартира и свой сайт, в който ще има голяма част от текстовете ѝ. Януари ще представи дебютната си книга в няколко града, а вече планира издаването и на втора.