България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

4 бебета проплакаха на Бъдни вечер в болница "Шейново"

До края на годината очакваме още 2300 деца да бъдат родени в нашата клиника, обясни д-р Дони Колева

25.12.2018 | 08:52 Редактор: Велислав Филипов
4 бебета проплакаха на Бъдни вечер в болница

4 бебета проплакаха на Бъдни вечер в болница "Шейново". Оказва се, че най-много бебета се зачеват между Бабинден и Коледа, показва изследване на НСИ. Въпреки деня, в който са се родили Християн и Християна няма. Две от имената са Вяра и Боян.

"Доста повече деца се раждат предпразнично. Около празниците има повече нормални раждания. До края на година в нашата болница очакваме да се родят около 2300 деца. Около 7-8% от тях ще са недоносени", обясни пред Bulgaria ON AIR д-р Дони Колева.

Според нея за недоносването на детето оказва влияние стресът, но е важно самата бременност да се следи, за да няма усложнения.

"Има немарливост към бебетата от страна на част от майките, но ние в болницата към всички се грижим еднакво. Има и майки, които настояват да родят именно на Бъдни вечер и Коледа, но са рядкост", допълни докторката.

Тя е категорична, че при нормално раждане няма как да се определи точна дата или час на операцията.

"В малките часове на нощта най-често се случват ражданията. Приятно е чувството да посрещнем Коледа сред бебетата в отделението", сигурна е д-р Колева.

В навечерието на празника се роди и рожбата и на колегата ни Златимир Йочев - водещ на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR. Първата рожба на журналиста е момиченце. То се роди с тегло от почти 3, 500 кг и 51 см височина.

Екипът на Bulgaria ON AIR желае много здраве, късмет и щастие на младото семейство!