България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Биляна Петрова от вкъщи на Бъдни вечер: Делото "Иванчева" е прецедент

В Сливенския затвор условията са такива, че психиката на човек се срива, сигурна е бившата зам.-кметица на "Младост"

24.12.2018 | 09:32 Редактор: Велислав Филипов
Биляна Петрова от вкъщи на Бъдни вечер: Делото

Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова напуснаха ареста. Те са обвинени за получаване на подкуп в голям размер от строителния предприемач Александър Ваклин.

Двете жени прекараха заедно в килията 8 месеца. Делото премина с многобройни скандали, но все пак накрая тяхното искане да се върнат у дома с мярка "домашен арест" бе удовлетворено. 

Репортерът на Bulgaria ON AIR Иван Иванов се срещна с Биляна Петрова в нейния дом в утрото на Бъдни вечер. По думите на бившата зам.-кметица на "Младост" това е най-прекрасната Бъдни вечер.

"Подготвяме са за делото, защото 8 месеца нямахме възможност да разговаряме нормално с адвокатите. Това не е равен старт, това е малкият човек срещу държавата. В ареста имаше специални съоръжения за подслушване на разговорите с адвокатите. Бяхме 8 месеца в информационно затъмнение. Никога не е имало такъв случай, това е прецедент", категорична е Петрова.

Тя попита защо главният прокурор Сотир Цацаров следи лично делото "Иванчева" и е запознат с подробности по случващото се.

"Има много по-големи престъпления, които се случват. Защо тях не държи под личен отчет? Защо не разследва нашите сигнали, които подавахме", пита още тя.

Тя коментира и условията, в които с Десислава Иванчева трябваше да живеят 8 месеца. Тя обясни, че в Сливенския затвор условията са такива, че психиката на човек се срива.

"Ние сме уникален случай, защото за 8 месеца посетихме Сливенския затвор, бяхме и в болницата към Централния софийски затвор. Постоянно си събирахме багажа, но все пак не ни пускаха. В момента даже още част от багажа ми е в Сливенския затвор", разясни обвиняемата.

Петрова смята, че делото ще е на своята финална права след около 2-3 месеца.