fallback

Джаз от Сингапур до Ню Йорк: Мая Нова с 5 концерта в България

Крилете на музиката отнасят нашенката от Силистра до Азия, а после САЩ

17.12.2018 | 10:20 Автор: Иван Берберов

Тя не разчита на безспорните музикални дарби, които има. Към тях добавя писането на песни, преподаването и самоусъвършенстването. В няколко континента, след детството край Дунава с уроци по класическа китара и пияно, идва ред на голямата любов – джаз музиката. Тя я отвежда в далечен Сингапур, а по-късно и в Ню Йорк. Тя се казва Мая Нова.  

"Ще съм в България един месец и съм много щастлива. В Сингапур бях 10 години. Имах участия и в други части на Азия. Хората пътуват за туристически забавления, а аз пътувам по работа, което е идеално. Сингапур е прекрасен град държава. Имах много добро преподавателско място в университета, навсякъде ме канеха. Но почувствах, че имам още да раста. Затова отидох в Ню Йорк. Там борбата е изключително тежка. Градът те учи да си скромен", сподели тя в "България сутрин". 

Мая Нова сподели пред Bulgaria ON AIR, че за нея Ню Йорк е меката на джаза. "Там са най-добрите музиканти. Музиката там не е специализирана за специална аудитория, но все пак и там джазът не е много популярен. За този месец в България съм предвидила 5 концерта. Първият ще е на 21.12 в Пловдив в бар Контра бас", отбеляза гостенката. 

 

fallback
Още от България сутрин
fallback