fallback

Много студено време в следващите дни, затопляне ще има в сряда

Ниските температури в събота на места ще доближат минус 20 градуса

30.11.2018 | 07:50 Автор: Тодор Петров

Студеното и зимно време у нас продължава. В 20 области на страната е обявен жълт код за ниски температури. През нощта над Северозападна България се изясни и бяха измерени температури от минус 15-17 градуса. Преди обед над по-голямата част от страната ще бъде облачно, на места ще прехвърчат и снежинки.

В кризисния център на София през тази нощ са потърсили подслон 81 души. През деня температурите ще останат ниски и са възможни заледявания на пътни участъци. От Столичната община призовават шофьорите да излизат на пътя само с добре оборудвани за зимата автомобили, със зимни гуми и да шофират със съобразена с пътните условия скорост.

Синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев посочи, че по-упорити днес ще бъдат облаците в Дунавската равнина, а дневните температури там ще останат доста ниски. По думите му неприятният североизточен вятър ще продължи да отслабва и към края на деня почти няма да се усеща, но това ще доведе до условия за нови ниски температури.

"Най-бавно температурите ще се повишат на местата, където има дебел сняг. Студът ще си отиде чак в сряда, когато ще се появи вятър", отбеляза Матев в "България сутрин".

Синоптикът предупреди, че ни очакват много ниски температури в събота, които на места ще доближат минус 20 градуса. Утрото в съботния ден ще е студено, денят обаче ще е слънчев. 

В началото на следващата седмица на много места ще има намалена видимост. Истинско затопляне ще усетим в средата на следващата седмица, стана ясно от прогнозата на Симеон Матев.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback