fallback

На прага на зимата: Пожар отне дома на семейство от с. Луково

Пострадалите събират средства, за да възстановят покрива на къщата, преди да се е сринал

05.11.2018 | 09:14 Автор: Иван Берберов

Младо семейство от село Луково, община Своге, остана без дом на прага на зимата. Пожар изпепели къщата на Наталия и Любомир. Техни близки, познати и дори непознати се отзоваха през изминалите събота и неделя, за да им помогнат с каквото могат. Тече и кампания във Facebook в помощ на семейството.  

Най-вероятната причина за инцидента е късо съединение в разпределителната кутия на втория етаж на къщата. Пожарът избухнал на 31 октомври. Цялата двуетажна сграда, в която са живеели, е изгоряла. 

Първа разбира за пожара Наталия, която в този момент е била с 10-годишния си син. Веднага излиза извън къщата и изключва бушоните, но споделя, че всичко е изгоряло за 10 минути. Пожарната е дошла за 15 минути. 

Любомир споделя, че има нужда от строителни материали за възстановяване на къщата. Изгорели са документите на майката и на детето им, което е със 100% ТЕЛК, уточни бащата. 

"Най-много имаме нужда от човешки труд. Първо трябва да възстановим покрива. Сравнително малко средства ни трябват. Доста непознати хора се отзоваха. Имаше доброволци. Не очаквах да има толкова голяма подкрепа. Ако има кой да помогне през седмицата, бихме били благодарни. Ако някой може да помогне с по-бързото преиздаване на изгубените документи, също ще бъде много ценна помощ", обясни братът на Любомир – Валери Радев.

Банковата сметка, на която можете да направите дарение е:

DSK Bank

IBAN: BG58STSA93000020183000

Наталия Бориславова Колева

fallback
Още от България сутрин
fallback