България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Отново ще е топло: Пореден есенен ден с високи температури

Днес обаче ще бъде облачно, максималните температури ще бъдат между 20° и 25°

01.11.2018 | 08:00 Редактор: Василена Василева
Отново ще е топло: Пореден есенен ден с високи температури
Отново ще е топло: Пореден есенен ден с високи температури

Днешният ден отново ще бъде с високи температури, но за разлика от вчера, ни очакват много облаци, особено над Западна и Централна България. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 8° и 13°, максималните - между 20° и 25°. Това съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна. 

По Черноморието облачността ще е значителна. В сутрешните часове на места ще се образува мъгла. След обяд временно видимостта ще се подобри и облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 17-20°. Температурата на морската вода е 17-18°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър, по високите и открити части от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 13°. 

През следващите дни вятърът ще бъде слаб до умерен. Температурите ще започнат постепенно да се понижават, като все пак ще останат по-високи от обичайните, отбеляза още Симеон Матев.