fallback

За трети път: Билярд турнир събира пари за деца в нужда

Събитието ще се проведе на 27-28 октомври в двама подлеза на НДК и из всички останали клубове практикуващи спорта в страната

26.10.2018 | 11:28 Автор: Иван Берберов

Всички сме чували философията на реди известни спортисти, които твърдят, че загубата идва едва тогава, когато престанеш да се опитваш. Затова я има борбата и в спорта, и в живота. Тези две неща се преплитат за трети път в благотворителен турнир по билярд, който помага на деца със заболявания. 

"В България има много хора, които искат да помагат да тези в нужда. Почти не са ни отказвали известни личности. Тази година благотворителното събитие ще се проведе във всички билярд клубове в страната. Всеки който иска да помогне е добре дошъл на събитието. Но този турнир не е само за професионалисти. Всеки може да играе. Минималното дарение е 15 лева. Благодарим, че ни каните за втори път в студиото си. Благодарение на вас разбраха за нас много хора", отбеляза PR-ът на федерацията по билярд Николай Алгафари в "България сутрин". 

Събитието ще се проведе на 27-28 октомври в двата най-големи клуба в София – в подлезите на НДК. Във Facebook страницата на събитието има информация за всички останали градове в страната, в които то ще се проведе. 

"В предишните пъти помогнахме на две деца. Едното успя да се изправи от помощната количка, а на другото успешно му присадиха стволови клетки. Целим се в бъдеще да помагаме дори на повече деца в нужда. Тази година помагаме на малкия Бобо. Надяваме се нашата кампания да провокира още подобни благотворителни събития", подчерта председателят на федерацията по билярд Людмил Георгиев пред Bulgaria ON AIR. 

fallback
Още от България сутрин
fallback