fallback

Майки срещу вицепремиер - ще затихне ли бързо и този скандал?

Кристина Кръстева и Кольо Колев коментират темата в "България сутрин"

22.10.2018 | 09:30 Автор: Ралица Братанова

"Този път нещата са най-груби. Почти сигурно е, че отново ще затихне този скандал, колкото и да е абсурдно, с едно голямо НО. То е, ако ескалират протестите и те надхвърлят воя на коалиционното споразумение и се стигне до такава криза, че Борисов да рискува да изгуби мнозинството", коментира журналистката Кристина Кръстева в "България сутрин".

Фразата на Валери Симеонов за "красливите майки"  с "уж болни деца" отвори темата за етиката, морала и езика, който използват политиците ни. Срамни и недопустими, с тези думи обмудсманът и премиерът обрисуваха изказването на вицепремиера, но въпреки всичко няма индикации оставката му да е на дневен ред.

Премиерът Бойко Борисов  призова Валери Симеонов да се извини за думите си. Това обаче не стана. Вицепремиерът дори публикува пост в социалните мрежи, в който каза, че застава зад всяка своя дума.

"Голяма грешка. Беше му подадена топката с една възможност да се върне, до колкото е възможно назад, вместо това той упорито продължава напред, където вкарва и себе си и управляващата коалиция в липса на полезен ход", коментира в "България сутрин" социологът Кольо Колев.

Според него изказването на Валери Симеонов не е извадено от контекста. Той коментира, че това са думи, изречени преди да мислиш.

"Идеята, че трагедията те прави благороден и хубав не е вярна. Тези жени са изтерзани и са докарани до писък", категоричен беше Колев.

Журналистката Кристина Кръстева коментира, че всичко в тази ситуация опира до суета. Според нея действията на вицепремиера са целенасочени и той просто иска да блесне.

"Почти съм сигурна, че няма да се стигне до оставката, която би била оправдана. Нито ще бъде поискана, още по-малко ще бъде доброволно дадена. Много е рискован вариантът да го изгонят от коалицията, въпреки че Красимир Каракачанов и Волен Сидеров ще се опитат да убеждават премиера", коментира пред Bulgaria ON AIR журналистката.

Тя допълни още, че безспорно законопроектът трябва да се финализира в най-кратък срок.

Гледайте видеото с целия разговор

fallback
Още от България сутрин
fallback