България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Разследващите не трябвало да се подават на обществения натиск

Адвокат Димитър Марковски коментира убийството на Виктория Маринова и делото срещу Десислава Иванчева

10.10.2018 | 09:29 Редактор: Ивайло Николов
Разследващите не трябвало да се подават на обществения натиск
Разследващите не трябвало да се подават на обществения натиск

Има задържан за убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе. Мъжът е арестуван в Германия. Той е криминално проявен и е задържан при операция на германската полиция след сигнал от българските власти. Очаква се да бъде екстрадиран у нас. Адвокат Димитър Марковски коментира информацията в медиите около престъплението и подчерта, че не трябва да се бърза с намирането на виновен заради обществения натиск.

"Не бива да се бърза. Трябва много внимателно да се проверят доказателствата. Този комплекс от доказателства трябва много внимателно да се преценят", каза той в ефира на "България сутрин".

Той беше категоричен, че разследващите и криминалистите трябва да свършат много добра работа по разплитането на убийството на журналистката от Русе.

"Наслагването и събирането на доказателства, техният брой, са гаранция за достоверност и изпълняване на закона едно обвинение, една присъда да бъдат несъмнено доказани", обясни още адвокатът.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR Димитър Марковски коментира и делото срещу бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева. Преди дни в съда показания даде строителният предприемач Александър Ваклин, който подаде сигнал, че е бил изнудван и именно след него се стигна до ареста на Иванчева. Адвокат Марковски каза, че не е изненадан от показанията на Ваклин.

"По-скоро се потвърди тази неубедителност и колебливост, която всички видяха в съдебната зала. Практически той не е имал никакви контакти с Десислава Иванчева и Биляна Петрова, извън една единствена проведена официална среща на територията на община Младост", подчерта Адвокат Марковски.

По думите му е напълно нелогично в тази ситуация да му искат пари.

Гледайте видеото с целия разговор.