fallback

Звездно българско и международно участие в режисьорския дебют на Стаси Айви

"I know what you did" е заглавието на късометражната лента

09.10.2018 | 10:11 Автор: Ивайло Николов

Станислава Айви - журналист, влогър и човек, на когото животът е свързан до голяма степен с киното, предприе нова стъпка и реализира първия си филмов проект, на който е режисьор и сценарист.

Късометражната продукция носи името "I know what you did" е разработена заедно с Марко Ричи, а Стаси Айви сподели в "България сутрин", че е започнала да работи по сценария още преди месеци. 

"Става въпрос за трилър, на който тематиката за съжаление е все по-релевантна тези дни. Става въпрос за разследващ журналист, който е по следите на навлизането на италианската мафия в Източна Европа", разказа тя.

По думите ѝ винаги при подобни разследвания, има опасност за живота на журналистите. Айви разкри, че малко след като е започнала да пише сценария, е бил убит словашкия разследващ журналист Ян Куцяк.

"Той работеше по разследване по навлизане на италианската мафия в Европа", разказа още тя пред Bulgaria ON AIR.

В късометражния филм "I know what you did" главната мъжка роля се изпълнява от британския актьор Майкъл Маккел, а в женските влизат дъщеря му Клаудия Грейс Маккел и Арсения Иванова. Сериозното българско участие включва още Милица Гладнишка и Владимир Зомбори. 

Стаси Айви сподели също, че се надява режисьорският ѝ дебют да има дълъг фестивален живот.

Вижте видеото.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback