fallback

Убийство на роднини: Как алкохолът и агресията оставиха 4 трупа в Каспичан?

Срещу задържаният за жестокото престъпление е имало само един сигнал от 2015 година

27.09.2018 | 08:37 Автор: Ивайло Николов

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинения срещу извършителя на жестокото четворно убийство в Каспичан. 64-годишният мъж беше задържан, след като уби свои роднини в дома им. Те са намерени, след като тяхна близка, която дошла да ги потърси, тъй като няколко дни нямала връзка с тях. Според близки, задържаният е агресивен и редовно е злоупотребявал с алкохол. Вероятна причина за четворното убийство е имотен спор. Полицията разкри престъплението само за няколко часа го намериха, а заподозреният е направил пълни самопризнания.

Директорът на Областната Дирекция на МВР-Шумен старши комисар Ялчън Расим разказа в ефира на "България сутрин", че заподозреният е опитал да прикрие частично следите си, но в дома му са открити много предмети, които имат отношение към деянието. Той беше категоричен, че престъплението е извършено по особено жесток начин, а четирите жертви са имали почти еднакви наранявания по главите.

"Назад във времето сме получавали един единствен сигнал. Това е през 2015 година, постъпил от съседи, че има възникнал конфликт между двамата роднини", добави още Расим.

Пред Bulgaria ON AIR Милена Недева, кмет на Каспичан, разказа, че не е чувала за конфликт между братовчедите, а задържаният мъж живеел от скоро в града.

В студиото на "България сутрин" журналистът Димитър Илиев каза, че общото между този случай от Каспичан и много други потресаващи убийства, които се случиха у нас през последните години, е агресията в обществото, която нараства.

"Подобни случаи са едни бушони, които идват да покажат, че съществува един много по-голям проблем в обществото, един социален разпад", допълни Илиев.

Психиатърът д-р Веселин Герев коментира четворното убийство в Каспичан и предположи, че извършителят на престъплението по всяка вероятност и друг път е злоупотребявал с алкохол и е бил агресивен.

"Като гледам почерка, става въпрос за една психопатска структура на личността, за един агресивен човек, който е злоупотребил с алкохол и е извършил едно тежко криминално деяние", каза психиатърът пред Bulgaria ON AIR.

Той разказа още, че вече от около 20 години злоупотребата с алкохол вече не е сред нещата, които могат да пратят човек до принудително лечение и по думите му сега берем плодовете на това решение.

Д-р Герев беше категоричен, че сега всеки може да злоупотребява с чашките, а почти всички българи лекуваме стреса си с алкохол.

Гледайте видеото с цялата дискусия!

fallback
Още от България сутрин
fallback