fallback

И днес като вчера: Слънце на запад, повече облаци на изток

Есента все още е доста благосклонна към нас

13.09.2018 | 07:50 Автор: Тодор Петров

Ситуацията от вчера се повтаря и днес. Ще има повече слънце на запад и повече облаци на изток. Максималните температури днес ще бъдат от 24-25 градуса за София до 30-31 градуса на югозапад. 

Днес по морето ще е по-хладно, ще има и заоблачавания, които обаче от утре изчезват. От петък по Черноморието температурите ще са високи и ще има много слънце.

"Събота и неделя температурите в страната ще бъдат доста по-високи и на места ще достигат 33-35 градуса. В началото на новата седмица хубавите слънчеви часове ще продължат, а превалявания няма да има".

Тя посочи още, че в събота следобед е възможно да има кратки превалявания по поречието на река Дунав. Над планините времето ще бъде чудесно петък, събота и неделя, което предразполага за туризъм. Никъде по високите части на страната не се очакват валежи през почивните дни.

Над централноевропейските държави времето също е спокойно. В цяла Европа е доста топло за това време на годината. Времето ще остане спокойно и през следващите няколко дни. През почивните дни на Балканите няма да има превалявания.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback