България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Опитът за граждански арест бил опит да се покаже на обществото, че има права

Венцислав Стоянов и Николай Гацев са двама от групата, която се опита вчера да влезе в транспортното министерство

05.09.2018 | 08:55 Редактор: Ивайло Николов
Опитът за граждански арест бил опит да се покаже на обществото, че има права
Опитът за граждански арест бил опит да се покаже на обществото, че има права

Граждани направиха опит за граждански арест в Министерството на транспорта. Протестиращи нахлуха в сградата вчера, но полицията ги изведе оттам. Целта на акцията на хората беше заместник-министърът Ангел Попов.

Днес пред камерата на Bulgaria ON AIR двама от гражданите, които участваха във вчерашния опит за арест Венцислав Стоянов и Николай Гацев обясниха, че Ангел Попов е бил тяхната цел, защото след оставката на Ивайло Московски, той е временно изпълняващ длъжността, въпреки че срещу него се води разследване.

"Нашата акция беше гражданска, ние не сме динковци. Ние никого не обираме и не нарушаваме законите на Република България. Ние се борим за тях", каза Николай Гацев в ефира на "България сутрин".

Неговият съмишленик Венцислав Стоянов каза, че са знаели, че е малка вероятността гражданският им арест да бъде успешен, защото полицаите се явяват като охранителна фирма, въпреки че така нарушават закона.

"Искахме да покажем на гражданското общество, че то има права и че то в случая трябва да бъде зачитано. От нас зависи всичко това", добави Стоянов. 

Двамата мъже, които са част от групата, която искаше да извърши граждански арест на заместник-министър Ангел Попов казаха още, че те са обединени срещу корупцията и не са бунтовници или хора, които да искат да рушат институциите. 

Вижте видеото с целия разговор!