fallback

Денят започва със слънце, следобед обаче ще превали

Максималните температури ще са между 29° и 34°

03.09.2018 | 07:54 Автор: Василена Василева

Днешният ден започва със слънце. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в западната половина от страната краткотрайно ще превали, в отделни райони е възможно и да прегърми. Ще духа слаб, в Източна България и Дунавската равнина - до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 29° и 34°. Това прогнозира в студиото на "България сутрин" синоптикът Симеон Матев.

Над Черноморието ще бъде слънчево, ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури там ще са между 28° и 30°, а температурата на морската вода - от 26° по северното до 29° по южното крайбрежие. 

В планините ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в западните масиви ще има краткотрайни валежи, има условия и за гръмотевични бури.

От вторник със северозападен вятър ще захладнее и към средата на седмицата дневните температури ще паднат под 30°, в отделни райони в Западна България - и под 25°. 

Отначало, главно в западната половина от страната, а към сряда-четвъртък и на изток ще има валежи от дъжд, след обяд придружени с гръмотевици.

fallback
Още от България сутрин
fallback