България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Август завършва със слънчево време! Очаква ни топъл септември

Днес температурите ще са между 30 и 35 градуса, заоблачавания се очакват в Западна България

31.08.2018 | 07:53 Редактор: Велислав Филипов
Август завършва със слънчево време! Очаква ни топъл септември
Август завършва със слънчево време! Очаква ни топъл септември

Август ще завърши така, както започна. Месецът оправда всички надежди за хубаво време, след дъждовните юни и юли. 

"Днес температурите ще са между 30 и 35 градуса, като ни очаква слънчево време. В Западна България ще има заоблачавания, а не е изключено и да превали. Над останалата част на страната валежи няма да има", каза синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев в студиото на "България сутрин".

Ще подухва североизточен вятър, който ще донася свежест в цялата страна. На морето предстои поредният хубав ден. Водата ще има стойности от 26-27 градуса.

В събота, неделя и понеделник също ще е предимно слънчево. 

През следващите 3-4 дни Балканите остават свободни от облаци. Те обаче вече се предвижват към нашата страна и се очаква в първите дни на септември да ни достигнат. 

През месец септември страната ни попада в зона на неопределеност на времето. Ще има температури, по-високи от типичните за месеца. Повечето дни ще са по-топли от обичайното за месеца. Валежите ще са около нормата в цялата страна. 

Септември започва със слънчево и сухо време. Превалявания ще има около 4-5 септември, но няма да са много осезаеми. Около старта на учебната година се очаква слънчево време с около и над температурната норма. 

Вижте още във видеото.