България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Книга разкрива любопитни факти от живота на Петър Дънов

Бях възхитена от цялото му учение, сподели авторът Павлина Павлова

20.08.2018 | 09:57 Редактор: Тодор Петров
Книга разкрива любопитни факти от живота на Петър Дънов

Книгата на писателката Павлина Павлова "Петър Дънов – Спасителят" разкрива в 600 страници нови моменти от живота на легендарния философ, наричан от последователите си Учителя.

"Провокира ме случаен разказ за ролята на Петър Дънов за спасяването на българските евреи от газовите камери. Много малко знаех за неговото учение, бях виждала негови последователи да посрещат изгрева на слънцето в Южния парк, да танцуват. Бях възхитена от цялото учение на Петър Дънов", сподели Павлина Павлова в "България сутрин".

Той не само говори, той с личен пример показва как трябва да се живее, добави тя и подчерта, че не възпитаваме на нищо младите хора и сме оставили училището да се грижи за тях. 

"Той (Петър Дънов - бел. ред.) не е както го изкарват, че бил човек край когото се събирали прости хора. Край него се събира цветът на тогавашната интелигенция на България. Много интелектуалци са гравитирали около него", посочи още Павлина Павлова.

Пред Bulgaria ON AIR тя отбеляза, че е живяла почти целия си живот с постулатите на Петър Дънов. Без да знам съм дъновистка, ставам винаги преди изгрева на слънцето и го посрещам. Чувствам се благословена, че написах тази книга, каза още Павлова пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!