България сутрин

Всеки делник от 6:30
още

Спечели ли Валери Симеонов битката с шума по родното Черноморие?

"Какао Бийч" в Слънчев бряг и бар "Хедон" в Созопол няма да работят за неопределен период от време

14.08.2018 | 09:16 Автор: Василена Василева
Спечели ли Валери Симеонов битката с шума по родното Черноморие?

Двa eмблематични бара по Южното ни Черноморие бяха затворени след проверки на вицепремиера Валери Симеонов."Какао Бийч" в Слънчев бряг и бар "Хедон" в Созопол няма да работят за неопределен период от време.

Причина за крайната мярка в разгара на сезона е, че и двете заведения многократно са нарушавали издадените предписания на РЗИ. Правили са концерти на открито след 23 часа и са отказвали да спрат музиката.

Собственикът на заведението в Слънчев бряг обаче каза за Bulgaria ON AIR, че то работи нормално и не е затворено.

"Битката на вицепремиера на Валери Симеонов с шума си има предистория. Не знам до каква степен е смутил бизнеса на собствениците, тъй като разбрахме, че баровете функционират. Не мисля обаче, че това е проблемът. Не мога да си представя, че има хора, които са отишли в Слънчев бряг, за да "почиват здравословно", коментира в студиото на "България сутрин" PR експертът Соня Момчилова.

По думите ѝ трябва да бъде дефиниран профила на българските курорти, за да стане ясно дали това ще са места за отдих или за шумни купони.

"Случващото се в момента показва, че в държавата ни всеки си мисли, че законът важи за всеки друг, но не и за него. Тези заведения не могат да отворят освен, ако съдът не затвори очите си и за пореден път не позволи подобно безобразие да продължи. Не вярвам обаче, че магистратите ще дръзнат да си позволят това", каза журналистът Кристина Кръстева пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!