България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ремонтите в София продължават с пълна сила. Търпение, шофьори...

От днес започва преасфалтиране на бул. "Арсеналски" между "Черни връх" и "Петко Каравелов"

13.08.2018 | 08:42 Редактор: Тодор Петров
Ремонтите в София продължават с пълна сила. Търпение, шофьори...

Продължават летните ремонти в София. От днес в ремонт ще е и булевард "Арсеналски", като движението по него ще се осъществява в едната лента. Очаква се да се извърши преасфалтиране в участъка между бул. "Черни връх" и бул. "Петко Каравелов", движението ще бъде ограничено. Служителите на Столичната община ще започнат с ремонт на тротоарите в района.

В ранните часове на днешния ден пък пускат движението на кръстовището пред Софийския университет. Предстои обаче ремонт на бул. "Васил Левски" в участъка от СУ до паметника на Апостола. 

Най-лошата новина за шофьорите, че от затварят за движение на автомобили бул. "България" в участъка между булевардите "Иван Гешов" и "Гоце Делчев". Ще се ремонтира пътното платно в посока квартал "Бояна". Шофьоите могат да използват алтернативни маршрути. В участъка се възстановява движението на трамвайна линия номер 7.

"Планираме до 3 седмици най-късно да се приключи с преасфалтирането на това платно", каза заместник-кметът по транспорта в София Евгени Крусев и посъветва шофьорите да изберат бул. "Черни връх" или бул. "Цар Борис III" като алтернативни маршрути.

Преасфалтирането на бул. "Васил Левски" трябва да е готово до първия учебен, посочи Крусев и се похвали, че преасфалтирането пред Ректората на СУ е продължило около 40 часа.

На бул. "Константин Величков" в момента се изграждат уширения на пътните платна, а ремонтът на бул. "Христофор Колумб" е удължен с няколко дни заради валежите. Очаква се движението да бъде пуснато през идния уикенд.

Всички основни ремонти трябва да приключат до 15 септември, когато се очаква и трафикът да се увеличи значително, подчерта Евгени Крусев.