България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

БСП се заканва да няма хора като Бенчев в листите за местните избори

Заместник-председателят на партията Деница Златева заяви, че бизнесменът не е финансирал левицата

08.08.2018 | 09:13 Редактор: Ивайло Николов
БСП се заканва да няма хора като Бенчев в листите за местните избори

Общинските съветници от БСП в Бургас изключиха Бенчо Бенчев от редиците си след задържането му в Турция, при което беше арестуван и Димитър Желязков. Заместник-председателят на левицата Деница Златева обяви, че партията е реагирала изключително бързо, а фокусът от ареста на Митьо Очите се измества върху общинския съветник от Бургас. Златева припомни, че фирми на Желязков печелят обществени поръчки, въпреки че той е бил следен от дълго време.

Според нея изборът на Бенчев за заместник-председател на местния парламент е отговорност на организацията на БСП в Бургас.

"Мога да ви гарантирам, че личности като него няма да намерят място в листите за общински съветници", заяви Златева в студиото на "България сутрин". По думите ѝ ръководството на партията ще внимава за това при следващите местни избори.

Тя коментира и информацията дали и колко пари е давал Бенчо Бенчев на БСП. Деница Златева настоя, че левицата се издържа само от държавната субсидия, а финансиране от бизнесмена няма.

"БСП се финансира само по законовите начини. Това е чрез субсидия, която благодарение на добрия резултат на парламентарните избори е достатъчно висока. БСП тегли заеми, за да финансира предизборната си кампания", категорична беше Златева пред Bulgaria ON AIR.

Заместник-председателят на левицата настоя, че именно благодарение на приетия закон по време на тяхното последно управление, който регламентира финансирането на партиите чрез субсидии, е изкарало на светло начинът, по който влизат парите в касите на политическите сили.

Вижте видеото с целия разговор!