България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Какво си казаха Люси Иларионов и вътрешният министър на брифинга на МВР?

Няма да се откажа, докато този човек, който стреля по мен, не си получи заслуженото, категоричен е режисьорът

01.08.2018 | 09:48 Редактор: Велислав Филипов
Какво си казаха Люси Иларионов и вътрешният министър на брифинга на МВР?
Какво си казаха Люси Иларионов и вътрешният министър на брифинга на МВР?

Режисьорът Люси Иларионов изненадващо се появи на брифинг на Министерството на вътрешните работи. Той припомни дългата сага около разследването за стрелбата срещу него и приятелката му и потърси лично обяснение и оставката на вътрешния министър Валентин Радев.

"Аз разбрах за този брифинг преди 10-15 дни. Следях кога ще има и просто отидох. Това събитие бе само за журналисти, но и аз имам журналистическа карта. Бях леко притеснен, но се опитах да ги изненадам. Радев не знаеше кой съм аз - не е длъжен, но все пак аз съм медийна личност", уточни режисьорът в "България сутрин".

По думите му хората от щаба на Радев са говорили заучени думи и по разследването няма да се случи нищо особено.

"Аз слушах едни хвалебства от тяхна страна. Даже ми стана смешно от техните хвалби. Мисля, че просто хората вече не им вярват. Ако знаех, че толкова дълго ще продължи разследването, просто нямаше да се захващам", категоричен е музикантът.

Според него българските полицаи не са добре платени, а освен това е останала излишна бюрокрация, а реално действия не се правят.

"Може би трябва в МВР да започнат да работят по-млади хора и да си вършат работата. Аз няма да се откажа, докато този човек, който стреля по мен, не си получи заслуженото. Трябва да има възмездие", допълни Иларионов пред Bulgaria ON AIR.