fallback

Иконичният трилър "Психо" от Робърт Блох се завръща в ново издание

Един от най-добрите ужаси на миналия век ще ни накара да се усъмним в собствения си разум

30.07.2018 | 10:40 Автор: Василена Василева

За какво се сещате, когато чуете думата "психо"? Ако е за емблематичния шедьовър на американския писател и холивудски сценарист Робърт Блох, сте на прав път.

Романът, по който е заснет и едноименният филм на Хичкок, се завръща с ново издание на български. 

"Психо" е класика, която доста дълго време отсъстваше от пазара. Корицата е дело на Живко Петров, който е успял да улови духа както на романа, така и на филма", сподели в студиото на "България сутрин" литературният блогър Темз Арабаджиева.

Тя е изгубена в бурята бегълка. Откраднала е 40 000 долара, за да бъде със своя любим, но прави грешен завой на пътя. Принудена е да прекрачи прага на тъмен мотел захвърлен в нищото. И тогава попада на Норман Бейтс, саможив особняк, който много обича майка си.

За какво живеем и струва ли си да рискуваме всичко в името на парите, каква е границата между убийството и милувката и как връзката родител–дете може да излезе извън контрол. Един от най-добрите ужаси на миналия век ни кара да се усъмним в собствения си разум.

"Има два вида класики. Едните са тези, които се четат по задължение, а другите - за удоволствие. "Психо" безспорно е от вторите, тъй като романът е много изчистен, без никакви пълнежи, преекспонации и претенции", коментира пред Bulgaria ON AIR кинокритикът Благой Иванов.

Вижте повече във видеото!

fallback
Още от България сутрин
fallback